Offerte
offerte-versnellingsbak-revisie
Nieuws
Haal- en brengservice
Binnen een straal van 50km halen wij uw voertuig GRATIS op en brengen hem weer terug.
Gratis leenauto
Bij een versnellingsbak revisie kunt u GRATIS gebruik maken van een leenauto zodat u zelf nooit zonder auto komt te zitten.

Versnellingsbak revisie

Versnellingsbak reviseren

versnellingsbak revisieHeeft u een versnellingsbak die niet soepel meer schakelt of geluid maakt? Dan bent u wellicht toe aan een versnellingsbak revisie.

Wij hebben ruim 20 jaar ervaring met versnellingsbak revisies. Hierdoor zijn wij snel en vakkundig. U bespaart hiermee veel geld en tijd én kunt er van op aan dat het goed gebeurt.

Bij ons krijgt u standaard 1 jaar volledige garantie op elke versnellingsbak revisie ongeacht het merk en type auto of hoeveel kilometers u er mee gaat rijden.

Bij een versnellingsbak revisie worden alle onderdelen vervangen die kunnen slijten waaronder tandwielen, lagers, oliekeeringen, het differentieel en ook de olie. Alleen dan bent u er van verzekerd dat u weer een perfecte versnellingsbak heeft die als nieuw functioneert. Veel dealers of garagebedrijven beginnen niet aan een versnellingsbakrevisie omdat dit hun te weinig op levert en ze liever een nieuwe versnellingsbak verkopen. Wij bieden u wel de mogelijkheid de versnellingsbak te laten reviseren omdat het u een hoop geld kan besparen en de versnellingsbak gegarandeerd als nieuw zal schakelen na de revisie. Inrijden is na een revisie niet nodig. U kunt de versnellingsbak direct maximaal belasten.

Hoe herken ik een defecte versnellingsbak

schakelen versnellingsbakEen versnellingsbak die stroef schakelt, hakerig schakelt, geluid maakt bij het schakelen, geluid maakt tijdens het rijden of helemaal niet meer in een versnelling wil of niet wil schakelen dan bent u toe aan een versnellingsbak revisie.

In sommige gevallen is er geen revisie nodig maar een afstelling, reiniging of smering. Hier kunt u wel beter op tijd bij zijn om een versnellingsbak revisie te voorkomen. U kunt bij ons gratis en vrijblijvend de versnellingsbak laten controleren en een diagnose laten stellen. Door onze ervaring kunnen wij u precies vertellen welk onderdeel verantwoordelijk is voor het probleem.

Wat kan er defect in een versnellingsbak

Een versnellingsbak bevat veel grote en kleine onderdelen waaronder lagers, keeringen, tandwielen, differentieel en synchromesh ringen. In veel gevallen gaan de lagers stuk maar soms ook tandwielen. Door blijven rijden met defecte lagers of tandwielen kan ook meer schade veroorzaken waardoor er bijvoorbeeld een as door de behuizing van de versnellingsbak heen kan slaan. Dit geeft vaak een harde klap en een flinke olie lekkage.

Welke onderdelen houden verband met een versnellingsbak

koppelingspedaalDe koppeling zit achter de versnellingsbak gemonteerd en houdt direct verband met de versnellingsbak. Om een koppeling te vervangen moet de versnellingsbak gedemonteerd worden. Vaak kiest met ook voor het vervangen van de koppeling indien er een versnellingsbak revisie wordt uitgevoerd. Dit komt omdat ongeveer 50% van de kosten van het vervangen van een koppeling in de demontage en montage van de versnellingsbak gaan zitten. Indien u bij ons kiest voor het vervangen van een koppelingsset dan betaald u alleen het materiaal en niet het arbeidsloon.

Wat kost een versnellingsbak revisie

Een versnellingsbak revisie begint ongeveer vanaf 950,- Euro ex.btw. De demontage, het reviseren, montage, nieuwe olie en garantie zijn allemaal inbegrepen. De prijzen zijn dus all inclusive.
De prijs van een revisie is voornamelijk afhankelijk van het merk auto. Bij sommige merken hebben bepaalde type (modellen) ook invloed op de prijs.

Bij Duitse auto’s waaronder Seat, Audi, Volkwagen en Skoda kost het in de meeste gevallen 950,- Euro ex.btw om de versnellingsbak te reviseren.

Waarom kost een versnellingsbak revisie veel geld

Versnellingsbak revisie is een tijdrovende klus welke soms 3 dagen in beslag kan nemen. De kosten van de revisie zijn verdeeld in ongeveer 50% aan arbeidsloon en 50% aan materiaal. Een nieuwe versnellingsbak is vaak 2 tot 3 keer zo duur dan wat wij voor een revisie rekenen. Omdat wij veel ervaring hebben met het reviseren zijn de prijzen bij ons laag en de kwaliteit hoog.

Door blijven rijden met defecte versnellingsbak

versnellingsbak revisieDoor blijven rijden met een versnellingsbak die aan revisie toe is kan meer schade veroorzaken. Er kan meer defect raken waardoor de kosten soms kunnen verdubbelen. Wees er op tijd bij en laat gratis en vrijblijvend een diagnose door ons stellen.

Niet altijd is een versnellingsbak revisie nodig. Soms kunnen wij bepaalde problemen verhelpen door afstelling, reiniging of smering. Ook hier kunt u beter tijdig bij zijn voordat u wel aan een versnellingsbak revisie toe bent. Voorkomen is beter dan genezen.

 

Automatische versnellingsbak

Een automatische versnellingsbak, beter bekend als automaat, reviseren wij niet. Wel kunnen wij voor u de automaat onder hoge druk doorspoelen wat in 70-80% van de gevallen het probleem oplost. Hiervoor hebben wij speciale apparatuur. Schokkerig optrekken, schokkerig schakelen en slecht optrekken zijn kwalen die vaak te verhelpen zijn met een doorspoelbeurt.

DSG & 3L

Ook zijn wij specialist in het reviseren van de DSG bak van Volkswagen en Audi en de 3L versnellingsbakken uit o.a. de Volkswagen Lupo en de Audi A2. Betaal niet te veel voor deze revisie en wees geen dief van uw eigen portemonnee. Informeer naar onze prijzen.

Vakwerk

Een versnellingsbak revisie is vakwerk. Er is speciaal gereedschap nodig om bijvoorbeeld lagers te verwijderen, te plaatsen en af te stellen. Wij gebruiken alleen hoogwaardige onderdelen van A-merk kwaliteit net als de versnellingsbakolie die wij gebruiken. Hierdoor kunnen wij garantie bieden en heeft u de zekerheid dat u zorgeloos weer kunt rijden met een heerlijk schakelende versnellingsbak.

Prijzen

Onze prijzen zijn gebaseerd op een volledig revisie waarbij alle lagers, keeringen, tandwielen en olie wordt vervangen door A-merk onderdelen. Ook de demontage en montage van de versnellingsbak is in de prijs inbegrepen. U krijgt dus een totaalprijs zonder verborgen kosten achteraf.
U kunt contact met ons opnemen voor een snelle en geheel vrijblijvende offerte.

Garantie

Wij geven standaard op alle versnellingsbak revisies 12 maanden garantie ongeacht de kilometers die u er mee rijdt. De garantie dekt demontage, alle onderdelen en montage volledig af. Mocht u dus een probleem krijgen
met de versnellingsbak dan wordt deze gegarandeerd kosteloos voor u opgelost. Indien u extra zekerheid wilt bieden wij ook garantieverlenging aan. U kunt de 12 maanden standaard garantie omzetten naar 24 maanden
ophaal service versnellingsbak revisiegarantie voor 150,- Euro extra. Ook in dit geval zijn alle kosten aan de versnellingsbak gedekt.

Haal- en brengservice

Indien u in een straal van 50KM vanaf Deventer woont dan is onze
haal- en brengservice gratis. Wij halen in bijna alle gevallen uw auto op met een auto ambulance. Hierdoor wordt uw auto veiling getransporteerd naar onze garage om verdere schade te voorkomen. Indien u verder weg woont kunnen wij ook uw auto ophalen tegen een kleine vergoeding.

Leenauto

Indien u uw versnellingsbak laat reviseren door ons kan dat 3 dagen in beslag nemen. Bij ons krijgt u gratis een leen auto ter beschikking om het ongemak voor u te beperken.
offerte-versnellingsbak-revisie

T.D.B-Transmissieservice Almen, Scheggertdijk 78, 7218NP, Almen | 0575-473579

Versnellingsbak revisie Gemiddelde beoordeling: ★★★★★ 5 gebaseerd op 12 reviews
5 1